OM AKU-rart

Susanne Berggreen bruger sin datters 40-års fødselsdag til at officielt at springe ud som akupunktør med egen klinik.

Det har været en længere proces for sygeplejerske og akupunktør Susanne Berggreen, og vejen har været brolagt med nedlunkning og pandemi.
Men onsdag 14. september bliver drømmen realiseret, når hun officielt åbner klinikken AKU-RART, der er etableret i privaten på Sølystvej 8 i Silkeborg.

Jeg har gået og overvejet det længe, men hele tiden skubbet det foran mig. Men nu skal det være. 14. september fylder min ældste datter 40 år, og jeg synes, det er en passende lejlighed til at blive selvstændig siger akupunktør Susanne Berggreen, der efter 30 års virke som sygeplejerske med forskellige i specialer i blandt andet Silkeborg og Kjellerup nu helliger sig tiden som selvstændig akupunktør.

Søgte tidligt alternativer – I det traditionelle sundhedssystem er der ofte tale om symptombehandling, hvorimod den traditionelle akupunktur mere kan benyttes som forebyggende og behandlende.
Men det ene udelukker ikke det andet Det kan sagtens kombineres og supplere hinanden. Det, synes jeg er meget vigtigt og brugbart, siger Susanne Berggreen.

Siden ungdomsårene har hun søgt at leve sundt og i balance, og før nogen for alvor begyndte at beskæftige sig med økologi, søgte hun et alternativ til de traditionelle produktionsformer og fødevarer.
Sideløbende med sit faglige felt i det traditionelle sundhedssystem har hun fortsat interessen for alternativer, og i 2015 tog hun en uddannelse som øreakupunktør, hvor hun blandt andet modtog undervisning af den franske læge Raphael Nogier, hvis far Paul Nogier i 1950’erne udviklede og satte øreakupunkturen i system. Fascineret af akupunktur.

Jeg blev meget fascineret af akupunktur og den ældgamle behandlingsmetode, og jeg begyndte derfor at fordybe mig i akupunktur. Fascinationen har jeg stadig, og jeg er meget nysgerrig på, hvordan man med akupunktur kan give harmoni, balance og ny energi.
For mig er akupunktur som at lære et nyt sprog. Det er en meget spændende, sej og snørklet vej, som jeg aldrig tror, jeg bliver færdig med at bygge på, siger hun, der i 2018 tog eksamen i helkropsakupunktur. Det gav dog ikke anledning til at tage skridtet som selvstændig, for fra akupunkturens hjemland kom en pandemi ind fra højre. Benyttes til senfølger.
Og selv om akupunktur kan være med til at kurere og forebygge mangt og meget, giver den tabt, når det gælder en kur mod covid-19. Til gengæld kan behandling med akupunktur ifølge Susanne Berggreen have en gavnlig effekt i forbindelse med senfølger efter covid-19, og hun har tidligere i år deltaget i et kursus om netop behandling med akupunktur i forbindelse med senfølger.

I min behandling tager jeg det bedste fra alle verdener. Sammen med klientens historie, tungens udseende, pulsen og hvad jeg i øvrigt iagttager, finder jeg en behandling. Mange tilstande kan behandles og bedres. Eksempelvis smerter, manglende energi, manglende fertilitet, afvænning og psykisk ubalance, siger Susanne Berggreen.

Behandlede sin gamle mor gennem de senere år har hun løbende haft venner og familie under behandling, og specielt en oplevelse med sin 80-årige mor bruger hun gerne som eksempel på akupunkturens gavnlige effekt.
Efter 14 dage uden søvn og fødeindtag på grund af ansigtssmerter blev hendes mor indlagt til udredning. Fire hospitaler og ti dage senere blev hun sendt til endnu en undersøgelse og henvist til en eventuel operation. – Det er så her, jeg ikke kan holde hænderne i ro mere. Jeg tilbyder min mor en behandling mod ansigtssmerter og giver hende to behandlinger hver af to timers varighed. Allerede efter den første behandling er der bedring, siger Susanne Berggreen, der som RAB-godkendt akupunktør er medlem af brancheforeningen Danske Terapeuter. Tilpasses den enkelte.

Jeg er af den opfattelse, at alle kan have glæde af akupunktur – som forebyggende og som del af en behandling Alle behandlinger er tilpasset den enkelte, for vi er alle forskellige og bringer forskellige histo-rier med os. Som akupunktør hjælper jeg kroppen med at hjælpe sig selv, siger Susanne Berggreen, der udover private klienter opfordrer virksomheder til at se på mulighedenen for at benytte akupunktur.

Det kan jo eksempelvis være i forbin-delse med livsstilssamtaler, siger Susanne Berggreen.